21.07.2020

5 tips voor mooie voeten in de zomer

Vaak wordt er heel moeilijk gedaan over wat je wel niet allemaal moet doen om mooie voeten te krijgen. Terwijl het helemaal niet moeilijk is! Ik deel 5 tips met je waardoor je heel gemakkelijk je eigen voeten kunt klaarmaken voor de zomer.

En, deze tips kun je het hele jaar toepassen, zodat je het hele jaar rond mooie, zachte voeten hebt!

Tip 1
Neem een voetbad!
Wanneer jij je voeten voor 15 minuten even lekker laat rusten in lauwwarm water, zul je zien dat eelt en kloven beter aan te pakken zijn.
Gebruik na het voetbad een eeltvijl of puimsteen en haal dit voorzichtig over je eelt heen. Je zult zien dat het als sneeuw voor de zon verdwijnt.
Deze tip kun je 1 keer per week toepassen als het dringend nodig is. Voor onderhoud is 1 x per maand voldoende.

Tip 2
Scrub je voeten eens!
Je zult merken dat als jij wekelijks je voeten verwent met een lekkere scrub, de dode huidcellen verdwijnen en je voeten heerlijk zacht aanvoelen. Deze tip kun je ook gelijk combineren met tip 1 als je er de tijd voor hebt.
Even een extra tip: je voeten zijn geen keukenvloer waar je keihard over heen moet schuren! Behandel je voeten met liefde en wrijf ze zacht in met de scrub, wees niet te hardhandig voor je onderdanen.

Tip 3
Smeer je voeten een aantal keren per week in met een goede hydraterende voetencrème. Het liefst gebruik ik de voetenbalsem van Botanical Beauty, deze hydrateert heel goed, voedt de huid, herstelt kloven en is gezond voor je huid en onze planeet door zijn puur natuurlijke ingrediënten.
Zijn je voeten heel erg droog en je merkt dat alleen de voetenbalsem te weinig resultaat geeft, volg dan tip 4 op!

Tip 4
Verwen je voeten eens met een masker! Zeker wanneer je voeten heel erg droog zijn, maar ook als je ze gewoon wilt onderhouden, is een voetmasker aan te raden.
Je voeten worden er lekker zacht door, goed gevoed en zullen beter bestand zijn tegen de zon, zee en zand ervaringen.
Je kunt een goede Body Butter gebruiken voor het voetmasker en daarover heen een plastic zak trekken. Daarover heen trek je dan een ruime sok aan zodat je een soort “oventje” creëert en je voeten warm worden en de Body Butter diep de huid indringt.
Wil je liever geen Body Butter gebruiken, dan kun je ook de voetenbalsem gebruiken en deze in een wat dikkere laag aanbrengen.
Laat het masker minimaal 20 minuten intrekken. Merk je dat het plastic te warm wordt om je voeten, dan verwijder dit, ook als dit binnen de 20 minuten is.

Tip 5
Nu jij je voeten tiptop in orde hebt en alles lekker zacht en soepel aanvoelt, mogen je nagels natuurlijk ook stralen.
Probeer je nagels zoveel mogelijk recht af te knippen, waar mogelijk. De nagels mogen niet in de andere tenen steken, dus soms moet je het begrip “recht” wat ruimer nemen. Knip je nagels ook niet te kort af om ingroeiende nagels te voorkomen.
Vijl je nagels na het knippen bij, zodat je geen haaltjes aan de nagels hebt.

Wanneer je je nagels wilt lakken, volg dan de volgende “regels” op voor het mooiste resultaat:
1. Maak je nagelplaat schoon met nagellakremover.
2. Breng de basecoat aan. Sla deze niet over, zodat je vreemde verkleuringen van de nagel voorkomt!
3. Breng de eerste kleurlaag dun aan.
4. Breng de tweede kleurlaag aan.
5. Verwijder alle uitschieters en vlekjes die je eventueel hebt gemaakt met een watje en nagellakremover.
6. Breng de top coat aan.
7. Laat je nagels goed drogen en uitharden! Je nagels zullen na 5 a 10 minuten droog zijn, maar zijn dan nog niet uitgehard, waardoor ze nog steeds kwetsbaar zijn voor beschadigingen. Dus geef ze ruim de tijd (afhankelijk van welk merk nagellak je hebt gebruikt, en hoe dik je dit hebt aangebracht) om uit te harden.

En dat waren de 5 tips om mooie voeten in de zomer te hebben.

Ik wens je een mooie zonnige zomer!

Admin - 09:09 @