21.07.2020

3 simpele tips voor goede handverzorging

Ik ben zelf een groot voorstander van simpel. Hoe makkelijker jij het jezelf kunt maken, hoe eenvoudiger het is wat je kan doen, hoe groter de kans is dat je het ook daadwerkelijk gaat doen. 

Want laten we wel zijn, we hebben meer te doen in ons leven dan alleen maar onze handen te verzorgen.

En toch is het belangrijk om goed voor je handen te zorgen. Niet alleen omdat ze een visitekaartje voor je zijn. Maar ook omdat je met je handen heel veel contact maakt met de omgeving om je heen. Wanneer jouw handen vol wondjes en dus openingen zitten, hoe groter de kans dat daar iets naar binnen kruipt wat je niet wilt.
Dus aan de slag met de 3 tips. En ik beloof je, ze zijn makkelijk, eenvoudig en snel te doen.

Tip 1
Zet naast je (vloeibare) zeep een potje handcrème. Je kunt hierdoor na iedere wasbeurt van je handen gelijk je handen insmeren en zo voeding en vocht terug de huid inbrengen die je er net hebt afgewassen. Zeker wanneer je heel vaak je handen moet wassen, is dit een echte aanrader.

Tip 2
Kijk eens op de ingrediëntenlijst van je handcrème wat daar nu eens precies in zit. Vraag aan Google wat het betekent, als je het niet gelijk kunt ontcijferen. Aqua kent iedereen als water, maar op het moment dat er wordt gegooid met woorden als paraffine, vaseline en alcohol moet je gaan uitkijken.
Paraffine en vaseline zijn aardolieproducten die worden gemaakt van afvalstoffen uit de benzine- en olie-industrie. Wat je dus eigenlijk doet is afval van benzine en diesel op je handen (en lichaam) smeren. Hierdoor blokkeer je de natuurlijke werking van jouw huid, raken je poriën verstopt en ontregel je de hele huishouding van je huid. Maar je huid raakt ook verslaafd aan de paraffine en vaseline. Doordat je huid steeds droger en droger wordt, snakt het letterlijk naar een vette crème.
 
Dus, tip 2 is: Lees de ingrediëntenlijst op je handcrème. Als je het niet durft op te eten, moet je het ook niet op je smeren. 60% van wat jij op je handen (en lichaam) smeert, komt in je lichaam terecht. Dus kies voor een natuurzuivere handcrème.
Zelf ben ik dol op Botanical Beauty, maar als je liever een ander product wilt, ga dan naar een natuurwinkel bij jou in de buurt en ga op zoek naar een natuurzuiver product voor je handen.

Tip 3
Nu je weet dat je na het handen wassen, je handen ook kunt insmeren. Dat het ook belangrijk is, dat wát je op je smeert ook van invloed is op de conditie van je huid, geef ik je als laatste tip een goede boost voor je handen.
Wanneer je ontzettend veel in het water zit (bijvoorbeeld voor je werk) kan alleen maar smeren met een handcrème onvoldoende zijn. Wat dan helpt is laagjes vormen.
Je smeert een laagje op je handen met een middel wat ontzettend goed hydrateert. Ik gebruik het liefst daarvoor Aloe Vera. Daarna smeer je een Body Butter, dit is een ontzettend fijne, vette boterachtige laag. Daarboven op kun je nog een goede voetencrème gebruiken.
Dat klinkt allemaal ontzettend vettig en veel, en dat is het ook. Ik raad je aan om deze laagjes te gebruiken als een masker.
Al deze laagjes hebben dan ook de tijd om even lekker in te trekken en je huid goed te voeden.
Voer deze tip dan ook uit als je tv kijkt, voordat je het bed instapt of in ieder geval een 20 minuten de tijd hebt om je handen helemaal tot rust te laten komen.

En dat waren mijn drie tips.
Hieronder deel ik een video die ik voor Botanical Beauty heb gemaakt.
Heel veel succes met je handverzorging!

https://youtu.be/h1KfvdMYyfA

Admin - 09:02 @