21.07.2020

Nagels verzorgen – hoe doe je dat?

Wanneer je mooie nagels wilt, is het belangrijk dat je ze ook goed verzorgt. Ook nagels zijn dol op een lekkere olie die ze goed kan voeden en hydrateren. 

Je nagels verzorgen hoeft ook niet veel tijd te kosten! Hieronder vind je mijn tips om je nagels te laten stralen:

Tip 1
Goed gereedschap is het halve werk. Daarom is een goede vijl superbelangrijk! Er zijn heel veel soorten vijlen te verkrijgen om je nagels in een mooie vorm te vijlen, maar welke is nu het beste?
Ik raad het je dringend af om je nagels te vijlen met een metalen vijl. Deze zijn te grof en te hard voor je nagels.
Het liefste gebruik je een glasvijl of een kartonnen vijl met gridsterkte 180. Een glasvijl en kartonnen vijl brengt je nagels mooi in model zonder dat de nagels beschadigt.

Tip 2
Nu je goed gereedschap hebt, is het belangrijk dat je weet hoe je deze gebruikt. Een nagelvijl gebruik je niet als een zaag. Dus een heen-en-weer gaande beweging is niet wenselijk voor je nagels. Zo creëer je namelijk kleine haaltjes aan je nagels waardoor deze makkelijker kan scheuren.
Ook verbreek je op die manier de verbindingen die in de nagelplaat bestaan.
Dus hoe dan wel?
Je zet de vijl recht op de uiteinde van de nagel en vijlt 1 kant uit. dus bijvoorbeeld van links naar rechts.
Dan zet je de vijl weer terug in de beginpositie en vijlt alleen van links naar rechts.
Dit klinkt erg omslachtig en tijdrovend, maar je zult merken dat je nagels sterker zullen zijn en dat de kans op scheuren een stuk kleiner wordt.
En als je het vaak en lang genoeg doet, zul je er ook steeds sneller in worden.

Tip 3
Ook nagels zijn dol op voeding! Dus verwen je nagels eens met een oliebehandeling. Zelf ben ik dol op de oliën van Botanical Beauty, deze bestaan uit 4 soorten olie waaraan een goede etherische olie is toegevoegd voor een extra boost.
Wanneer je nagels wat kwetsbaarder zijn, raad ik je de calendula-mandarijn olie aan. Deze voedt en herstel door de toegevoegde calendula.
Last van een schimmelnagel? Dan is de eucalyptus-mint olie voor jou aan te raden. Eucalyptus-mint is werkzaam tegen schimmels en kan je helpen met de aanpak van een schimmelnagel.

Tip 4
Regelmaat is ook belangrijk voor je nagels. Maandenlange verwaarlozing is niet altijd in 1 keer aan te pakken.
Door wekelijks of iedere twee weken tijd te maken voor je nagels kun jij je ervan verzekeren dat je nagels er stralend uitzien.
Dus pak goede gereedschap erbij, investeer in een goede olie en verzorg je nagels goed.

Tip 5
Voordat we het vergeten, je nagelriemen mogen ook nog verzorgt worden.
Dit kan het beste gedaan worden met een olie. Zo voorkom je dat de nagelriemen droog worden en gaan scheuren. Ook door het inwrijven met een olie houd je de nagelriemen soepel en op hun plek.
Merk je nu dat je nagelriem toch vast zit aan de nagelplaat en meegroeit, dan kun je de nagelriem terugduwen met een bokkenpootje. Belangrijk hierin is wel dat je dit heel zacht en voorzichtig doet! Steek er niet te hard in, want dan beschadig je de plek waar je nagels worden gevormd.

En dat waren mijn 5 tips voor mooie stalende nagels.

Heel veel succes met de verzorging van je nagels!

Admin - 09:12 @